Обучен психотерапевт, астропсихолог и регресивен терапевт

За мен

Славина Коцева психотерапевт

Славина Коцева психотерапевт

Казвам се Славина Коцева и съм практикуващ психотерапевт, астролог и регресивен терапевт. Вярвам, че комплексното прилагане на тези три подхода е надежден път за намиране и осмисляне на причините за дадено поведение или проблем. През терапевтичната връзка човек може да се свърже със своя по-висш Аз, откривайки смисъла на житейското си съществуване.

В работата си като психотерапевт прилагам богат набор от техники в парадигмата на аналитичната психология на К.Г. Юнг. Определени случаи изискват внимателно свързване с несъзнаваната част от психиката, посредством работа със сънища или метода „активно въображение“ на Юнг. Този тип терапия, както и регресивната терапия, подпомагат преодоляването на дълбоки емоционални травми, натрупани във времето, както и разбирането за направените избори, поведения и нагласи, свързани с този и минали животи.

В професионалния ми инструментариум попада и творческата ми експертиза по визуални изкуства, придобита в Университета Страсбург (Франция), както и магистратурата по Арт терапията от Националната Художествена академия. Богатият набор от арт терапевтични техники, включващи и терапията с пясък, са изключително подходящи както при работа с възрастни, така и при деца.

Завършила съм курс по астрология за напреднали към Съюза на българските астролози. Следвайки интереса си към митологията и любовта към езика на символите, започващ от визуалните изкуства и продължаващ през работата със сънища, избирам да използвам астропсихологията като още един мощен инструмент за себепознание.

Пътят на себепознание е безкраен и изисква среща с осмислени и неосъзнати конструкции от нашата психика. Подходящата подкрепа в този нелек процес е изключително полезна, а ефектът от нея остава дълго във времето, което следва приключването на същинската терапия. Можете да се свържете с мен на посочените в сайта телефон или имейл адрес.

Контакти

©2017 - 2020 Славина Коцева

TOP